24.04.2023 107

Okulumuz 1942-1943 yıllarında köy evlerinde üçer yıllık eğitim vererek eğitim öğretime başlamıştır. Derslik sayısı yeterli olmadığı için değişik zamanlarda mevcut dersliklere yeni derslikler eklenmiştir. 1957-1958 Eğitim Öğretim yılında öğrenim süresi beş yıl olarak eğitim öğretime başlamış ve 1962 yılında ilk defa ilkokul diploması okulumuz tarafından düzenlenmiştir. 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılından itibaren okulumuz yeni binasında bağımsız ilkokul olarak öğretim hayatına devam etmektedir. Okul binamız köyümüzün merkezinde sağlık ocağı, muhtarlık, Kur’an Kursu ve köy camiinin yanında köyümüz merkezindedir. Okulumuz Niğde il merkezine yeni açılan dağ yolundan 40 km, Çiftlik İlçe merkezine 4 km’dir. Şuan 12 dersliğimiz mevcuttur.

Okulumuz hizmet binası Kula Köyü Bekiroğlu Mevkii, köy mezarlığının güneyinde bulunmaktadır. 12 derslikli olarak 2015 yılında inşaatı tamamlanmış; aynı yıl eğitim öğretime başlamıştır.

-Labaratuvar ve Araç Gereç Durumu: 1 Adet fen labaratuvarı bulunmaktadır. Araç-gereç gerekmektedir.

-Depo-Arşiv-Ambar-Mescid:Var

-Konferans Salonu:Var

-İdari Oda:2 adet oda vardır.

-Bilgisayar Sınıfı: 1 adet vardır. Halihazırda BT sınıfında bilgisayar mevcut değildir.

-Okul Bahçesi Durumu: Okul bahçesinde serbest oyun alanı bulunmaktadır. Bahçenin ağaçlandırılması kısmi olarak yapılmıştır ve ağaçlandırmaya devam edilmektedir.